Ailenin en büyüğü Koca Mustafa Bey, 1880’ li yıllarda gemi tamir işlerine başlamak üzere İstanbul’a gelir. Aslan ailesi 1954 yılında döküm ve makine alanına girer ve 1961 yılında ilk haddehaneyi kurar.1969 yılında ise İstanbul Çelik Demir İzabe Sanayi A.Ş. kurulmuştur…

1970 yılından bu yana inşaat çeliği ve alaşımlı çelik üreten İÇDAŞ, üretim kapasitesiyle Türkiye’nin 2. Büyük çelik üreticisidir.

(İSO) İstanbul Sanayi Odası Belirlemelerine göre kamu dahil Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi kuruluşu arasında genel sıralamada 2014 yılında 6’ıncı sırada yer alan İÇDAŞ’ın grup şirketleriyle birlikte 10.000’e yakın çalışanı bulunmaktadır.

Ulusal Çelik endüstrisinin stratejik öneminin Türk ekonomisine etkisinin bilincinde ve köklerine bağlı bir şekilde, İCDAŞ çelik endüstrisinde teknoloji ve kalitede önderdir.

Bütün gelişmiş ülke ekonomilerinde lokomotif sektör daima çelik sanayisi olmuştur. Dünyamız çeliğin ışıltısında gelişiyor. Ülkemizin en büyük özel sektör çelik üreticisi olan  İÇDAŞ, Ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma amacına çelik potasındaki alın teri ile  katkı vermektedir.

İÇDAŞ Çanakkale yatırımlarındaki entegrasyon ve teknoloji kullanımıyla dünya kalite standartlarını karşılarken, yaratmış olduğu  rekabet gücüyle  dünya çelik liginin saygın bir kuruluşu olmuş ve  ülkemizin geleceğini yansıtan küresel rekabet gücüne de önemli bir katkı sunmuştur.

Enerji verimliliği, proses etkinliği, çevre duyarlılığı, teknoloji kullanımı, çalışanların üretkenliğe katılımı ile İÇDAŞ; dünya çelik sektöründe çok gerisinde başladığımız bir yarışta, ortaya koyduğu rekabet gücüyle ülkemizin adını bugün saygın bir noktaya getirmenin haklı gururunu paylaşmaktadır.