ACENTE HİZMETLERİ
 
ERAS GEMİ ACENTELİĞİ İstanbul’da bulunan merkez ofisi ve Çanakkale İli Biga İlçesinde İçdaş limanında bulunan şubesiyle Türkiye sınırları içerisindeki tüm limanlarda ve Türk boğazlarında Koruyucu Acentelik, Liman Acenteliği, Boğaz Acenteliği, Personel değişimi ve diğer tüm Gemi Acenteliği hizmetlerini, mesleki etik ve ilkeler doğrultusunda vermektedir.  Yüksek verimlilik esasına dayalı ve zamanın çok değerli olduğu sektörümüzde en hızlı ve kaliteli hizmeti vermek amacıyla kurulmuş olan şirketimiz faaliyetlerine başarıyla devam etmektedir.
 
Hızla değişen ekonomik şartlar ve sektörümüzde yaşanan  krizlere rağmen hizmet verdiğimiz firmaların, gemilerin sayısını ve hizmet kalitemizi sürekli arttırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya gayret göstermekteyiz.
 
Hizmet verdiğimiz müşterilerimize, genç ve dinamik operasyon kadromuzla her zaman en kısa zamanda, en yüksek kalitede ve menfaatlerini koruyan tam bir denizcilik hizmeti vermeyi taahhüt etmekteyiz. Şirket politikamızı, ilgili yasa ve mevzuata uygun olarak ve müşterilerimizin isteklerini, emniyet ve çevreyi koruma kuralları dahilinde belirler ve uygularız.
 
Firmamızın temeli dürüstlük esasına dayalıdır. Her alanda güvenilir olan firmamız müşterilerimizle, partnerlerimizle ve çalışanlarımızla  dürüstlük esasına bağlı olarak ilişkiler kurmaktadır.
 
Yaptığımız her işin mükemmel olması için çalışmaktayız. Hedeflerimize ulaşmak için yaratıcı, dikkatli ve gayretli bir şekilde çalışmamızı sürdürmekteyiz. 
 
Hizmet verdiğimiz tüm alanlarda yüksek standartlar koyup, bu standartlara erişme konusunda sorumluluğumuzun bilincinde, mesleki ve etik değerlere bağlı olarak çalışmamızı sürdürmekteyiz.
 
LOJİSTİK HİZMETLERİ
 
Denizyolu Taşımacılığı
 
Başta Güney, Orta ve Kuzey Amerika,Uzak Doğu olmak üzere, Avrupa, Afrika, Orta Doğu, Karadeniz destinasyonlarına gönderilen mamül (çelik çubuk ve filmaşin), yarı mamül (çelik kütük) ve yine ayni bölgelerden  hammadde (çelik hurda,pik demiri,kömür,ferro alyaj vs) taşımaları ve yanı sıra yurt içi mamul, yarı-mamul ve hammadde taşımaları için kabotaj hattı gemilerinin kiralamasını da rekabetçi ve kaliteli hizmet anlayışıyla gerçekleştiriyoruz.
 
2009, 2010 ve 2011 yıllarında bağlantısını yaptığımız yük tonajı ortalama 3.000.000 ton/yıl olarak gerçekleşmiştir.
 
Genç ve dinamik kadrosuyla mevcut piyasa koşullarında daima yenilikçi, piyasaları yakından takip eden, zamanlamaya önem veren ve bağlantısını yaptığımız tüm gemilerin başından sonuna kadar tüm operasyon sürecini yakından takip ederek karşılaşılabilecek sorunları hızlı bir şekilde çözen, müşteri ve çözüm odaklı hizmet anlayışımızı her kademedeki tüm çalışanlarımızda muhafaza ediyoruz.
 
Karayolu Taşımacılığı
 
135 adet çekici, 164 adet dorse ve 90 adet kamyondan oluşan araç filomuz ile hizmet vermekteyiz.
 
Araçlarımızın tamamı yeni nesil EURO tip motora sahiptir.
 
Sal dorselerimizde devirmeli damper sistemi bulunmakta olup gönderilen malın iş makinası  (Vinç, Forklift vb… ) kullanılmadan müşteriye teslimi yapılarak zaman, maliyet ve iş gücü tasarrufu sağlanmaktadır.
 
Araç takip sisteminin kullanılmasıyla malların müşteriye daha hızlı, kontrollü ve etkin biçimde sevkiyatı sağlanmaktadır.
 
İstenilen zamanda, istenilen yerde ve düşük maliyetle hizmet vermek başlıca hedefimizdir.
 
Genç ve dinamik karayolu operasyon ekibimizle kaliteli, hızlı, etkin ve müşteri odaklı hizmet anlayışımızla müşterilerimize uygun çözümler sağlamaktayız.
 
Demiryolu Taşımacılığı
 
Yapılan yatırımlar Demiryolu lehine yapılarak kapasite artışı sağlanmasının yanısıra akaryakıt, amortisman, bakım-tutum, işgücü ve karayollarının aşınma ve yenilenmesi gibi maliyetlerden ülkemiz adına tasarruf sağlanmaktadır.
 
Firmamıza ait 176 adet tamamı yerli TÜLOMSAŞ yapımı Eanoss tipi vagon ile yurtiçi taşıma yapmaktayız.
 
Mevcut demiryolu altyapısı ile yıllık taşıma kapasitemiz : 350.000 ton/yıl dır.
 
Kısa vadede vagon sayısının artırılması hedeflenmekte olup, bu doğrultuda yerli kaynakların kullanımına önem veren firmamız TÜLOMSAŞ yapımı vagonların kullanılmasını tercih etmektedir. Böylece hammadde temini ve mamul dağıtım kanallarının ulaşım ayağının demiryoluna kaydırılması (Modal shift) sağlanmaktadır.
 
Ayrıca “Genel Demiryolu çerçeve kanunun” yürürlüğe girmesiyle birlikte, demiryollarının rekabete açılacağı dönemde, kendine ait araç ve personeliyle yük taşımacılığı yapacak Özel sektör işletmeciliği için fizibilite çalışmaları tamamlanmış olup, gerekli yatırımlar en kısa sürede yapılacaktır.
 
Bu gelişmenin doğal sonucu olarak yeni lojistik terminalleri açılması ve mevcutların kapasitelerinin artırılması hedefi doğrultusunda çalışmalar sürdürülmektedir.
 
Genç ve dinamik demiryolu operasyon ekibimizle kaliteli, hızlı ve etkin hizmet anlayışımızla müşterilerimize uygun çözümler sağlamaktayız.
 
Şirketimiz 120 Km/h hıza ve 22,5 ton dingil basıncına sahip, otomatik yük sensorlu, her birisi 64.200 Kg. yük taşıma kapasiteli modern vagonlar imal ettirerek Avrupa Birliği ülkelerine taşımacılık yapabilecek kalitede bir vagon parkı oluşturmuştur.
 

Depolama

Toplam Depo Sayısı                            : 7

Toplam alan (m2)                                : 59470 m2

Toplam Elleçleme Kapasitesi           : 6.500.000 ton/yıl

Depo Merkezleri                                   : Ankara – Bandırma – Gaziantep - İsparta -Konya – Kayseri –Trabzon

2012 yılsonuna kadar toplam 18.000 m2 alana sahip 3 adet Çelik deposunun faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır.

Mevcut depolarımızın geliştirilmesi ve kapasitelerinin artırılarak daha verimli kullanılmasını sağlamak, kombine taşımacılığa uygun olacak şekilde liman ve/veya demiryoluna yakın yerlerde müşteri ve yük potansiyeline göre yeni depolama alanlarını açmak da hedeflerimiz arasındadır.