ÇELİKHANE PROSESİ 
 
Elektrik Ark Ocakları
Çelikhane prosesi;hammadde olarak kullanılan hurda demirin elektrik ark ocaklarına şarj edilmesi ile başlar. Şarj edilen hammaddeler, elektrik ark ocaklarında eritilerek sıvı çelik haline getirilir. Sıvı haldeki çelik ark ocaklarından pota ocaklarına aktarılarak burada hedeflenen kaliteye uygun hale getirilmesi için gerekli alaşımlandırma işlemleri tamamlanır.
Sıvı çelik son aşamada, pota ocaklarından Kontinü döküm makinalarına aktarılarak, istenilen ebatlarda yarımamül çelik kütük haline getirilir. Kalite kontrol analizleri değerlendirilerek onayı alınan yarımamül çelik kütükler, haddehanelere sevk edilirler.

HADDEHANE PROSESİ 

İstenilen haddeleme ısısına ulaşabilmek için. Çelik kütük, haddeleme standına iletilmeden önce tekrardan ısıtma fırınına şarj edilir. Isıtma prosesi (işlemi), gereken mekanik özellikleri elde etmede bu prosesin bir bölümüdür. Materyalin tavlama ısısına kadar soğutulması yeri olan Soğutma yatağından sonra, mekanik ve kimyasal laboratuarı testlerinin tamamlanması ile çubuklar istenilen uzunluklara kesilir ve sevk edilmek üzere demetler halinde ambalajlanır.
QTR Prosesinin Görevleri
• Kısmi su soğutma ile Çubuk yüzeyinde, martenzitik yapı oluşturmak ve derinliği önceden tesbit etmek QTR prosesin görevidir.
• Final hava ile soğuma esnasında göbekten yüzeye doğru artan ısı akışı ile kalın martenzitik yapının yüzeyde önceden sertleşmesi QTR prosesin görevidir.

Prosesin Üç Aşaması

QTR prosese göre çubuk haddehanenin son ayağından ayrıldıktan sonra üç safhada özel ısıl işleme tabi tutulur.
 
1 -Çubuğa Su Verme İşlemi
Birinci safhada son ayaktan çıkan çubuğa şiddetli su soğutma uygulanır. En verimli su soğutma ekipmanı bu safhada kullanılarak çubuk yüzeyinde en yüksek ve sert soğutma; martenzitik şekli oluşturan kritik soğutma hızından daha hızlı yapılır, böylece yüzeyde kalın martenzitik tabaka oluşumu sağlanır.
 
2-Tempering Safhası
İkinci safhada çubuk su verme hattından havaya çıkar. Isı akışı sıcak göbekten su yemiş yüzeye doğru birinci safhada oluşan martenzitik yapıyla iletilir, böylece kendiliğinden sertleşme ile yüksek Akma değerlerini korur ve garantiler.
 
3- Son Soğutma Safhası
Üçüncü safha merdane konveyörü üzerinde oluşmakta ve çubuk göbeğine iletilmeyen hareketsiz östenit yapının yarı isotermal iletimini içermektedir.
 
STRETCHING PROSESİ
  • Mekanik gerilim giderme işlemine tabi tutulması nedeni ile çelik çubukların stresleri azaltıldığından, kırılganlığı bertaraf edilmekte ve çeliğe esneklik kazandırılmaktadır.
  • Dört ribli nervür dizaynı ile birim ağırlık sabit tutularak çelik çubuğun yüzey alanının artırılması sonucu; beton ile temas yüzeyi büyütülmekte, böylece betonun çelik çubukla daha iyi kenetlenmesi sağlanmakta ve beton yapılara daha fazla yük taşıma özelliği kazandırılmaktadır.
  • Vanadyum, Niyobyum ve Molibden gibi elementlerle mikro alaşımlandırma yapılarak yüksek “Fatique Test” değerleri ile çeliğin yorulup yaşlanmasının geciktirilmesi ve yapı ömürlerinin uzatılması sağlanmaktadır.
Üretim süreci gereği sıcak haddelemede antisismik malzeme yüzeyinde oluşan tufaller, ek işlem ile arındırılmaktadır.
  • Beton donatıda paslanmaya karşı yüksek korozyon direnci göstermektedir.
  • Betonarme yapılarda oluşabilecek sıcaklık farklılıklarında (Impact) değişmeyen mukavemet özellikleri göstermektedir.
  • Deprem Yönetmeliği standardına uygun akma ve çekme mukavemetleri; çekme mukavemeti/akma mukavemeti oranı minimum
  • Akma Dayanımı: 500-540 N/mm2
  • Çekme - Akma Dayanım Oranı: 1.30 - 1.35
  • %Agt (Maksimum Yükte Uzama Miktarı): 10 min. (Elastikiyet özelliği yüksek)
  • %Cmax: 0,22
  • %CEq (C Eşdeğeri): 0,50 (Kaynaklanabilir özellikte) 

Yurt genelinde 40 yılı aşkın süredir, Yurt İçi ve Yurt Dışı büyük müteahhitlerimiz tarafından otoyol, köprü, viyadük, metro, baraj, arıtma tesisleri, liman inşaatları yanı sıra turizm ve spor kompleksleri, toplu konutlar, alışveriş merkezleri gibi çok katlı binaları da içerisine alan inşaat sektörünün yüz akı diyebileceğimiz hemen aklınıza gelebilecek önemli yatırım projelerinin tamamında İÇDAŞ ürünleri kullanılmakta ve kalitesi nedeni ile tercih edilmektedir.

Ürün teslimatlarımız, daha teklif isteği aşamasında; teslimat yeri ve zamanı ve sipariş miktarları da dikkate alınarak karayolu (TIR, kamyon), demiryolu veya denizyolu ile hazırlanan lojistik plan çerçevesinde en ekonomik çözümleri ile sizlere şantiyeniz ya da fabrikanız sahasında teslim olarak sunulmaktadır.

Yurtiçi Satış

Sipariş - Talep Formu

Güncel Fiyat Listesi

Anket formu

Ürünlerimiz

Teslimat

Sipariş Takip

Mobil Onay

Talep Formu Talep ettiğiniz ürün ve hizmetler için formu kullanabilirsiniz...

Güncel fiyat listesine ulaşabilirsiniz...

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için formlardan yararlanabilirsiniz...

Mevcut siparişlerinize ait güncel durumu, yükleme yerini, yükleme miktarlarını, kalite, standart, teslimat zamanı gibi bilgileri tüm detayları ile web sayfamızdan online olarak takip edebilir, yüklenmiş, teslim edilmiş ürünlere ait test sertifikalarını kendi bilgisayarınızdan çıktı olarak alabilirsiniz.

Bu hizmetimizden yararlanabilmeniz için güncel siparişiniz, şifreniz olması gerekmektedir.


Hedefimiz tüm hizmetlerimizde sonsuz müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Talepleriniz için yurt içi satış departmanı ile aşağıdaki bilgiler aracılığıyla irtibata geçebilirsiniz.

 
İletişim
Yurt içi Satış Destek Hattı : 444 8 423 (444 8 ICD) 
 
• Tarık Ansari- Satış Sorumlusu
e-mail:tarik.ansari@icdas.com.tr  Dahili No:0486-0487
 
• Fatih Arslan- Satış Mühendisi 
e-mail:fatih.arslan@icdas.com.tr Dahili no:0476-0477
 
• Mehmet Ali Kaplan- Satış Mühendisi 
e-mail:mehmetali.kaplan@icdas.com.tr Dahili no:0480-0481
 
• Cihan Aşkın- Satış Mühendisi 
e-mail:cihan.askin@icdas.com.tr Dahili no:0482-0483
 
• Anıl BATTI- Satış Mühendisi 
e-mail:anil.batti@icdas.com.tr Dahili no:0485
 
 

Departmanımız uluslararası sertifikalara sahip olarak aşağıdaki ürünlerin yurtdışına satışını gerçekleştirmektedir:

  Çelik Kütük

  Düz ve nervürlü inşaat demiri

  Düz ve nervürlü filmaşin grubu

  Filmaşin ürün grupları

 
1-Endüstri kalitesi (DQ Kalite)
Elektrotluk, civatalık, ince tellik ve sanayi kullanımı için her türlü yüksek alaşımlı filmaşinler
2-İnşaat kalitesi(MQ Kalite)
Çelik hasır, tel ve çivi imalatında kullanılan düşük karbonlu filmaşinler
 
Üretiminin büyük bir kısmını dış ülkelere ihraç eden İÇDAŞ bu ileri teknoloji ve üstün kalite anlayışı ile Türkiye'nin modern dünyaya entegrasyonunda önemli bir rol üstlenmiştir. 2005 yılında şirketimiz 70 ülkeye toplam 1.110.000 tona yakın ihracat gerçekleştirmiştir.
 
Hedefimiz tüm hizmetlerimizde sonsuz müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Talepleriniz için yurt dışı satış departmanı ile aşağıdaki bilgiler aracılığıyla irtibata geçebilirsiniz.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

• ÇELİK KÜTÜK (YARI MAMUL)



 

  Belgeyi Görüntülemek İçin Tıklayınız.

ULUSLARARASI FİLMAŞİN KALİTELERİ

1 - Endüstri Kalitesi (DQ Kalite)

Elektrotluk, civatalık, ince tellik, düşük ve yüksek karbonlu filmaşinler
2 - İnşaat Kalitesi (MQ Kalite)
Çelik hasır, tel ve çivi imalatında kullanılan düşük karbonlu filmaşinler
 
 

• HAZIR DEMİR (ETRİYE - PİLYE)

Projeye uygun etriye ve pilye imalatı

  Etriye ve Çelik Çubukların Büküm Şekilleri

 
• ÖN GERİLMELİ BETON DEMETİ VE TELİ

Ön Gerilmeli Beton Demeti ve Teli; düşük gevşemeli, yüksek mukavemetli inşaat çeliğidir.


Ön Gerilmeli Beton Demeti, merkezi bir telin etrafına tek bir katmanda ve uniform olarak altı telin helisel olarak büküldüğü bir gruptan oluşur. Köprü/Viyadük kirişleri, betonarme prefabrik yapı elemanları, beton silo imalatlarında ve zemin ankraj uygulamaları gibi alanlarda kullanılır.

Demet Çapları: 3/8” (9,53 mm) – 0,7” (17,8 mm)


Ön Gerilmeli Beton Teli, düz veya girintili olarak üretilir ve bobinler halinde veya aynı boyda kesilmiş düz çubuk demetleri halinde paketlenir ve teslim edilir. Genellikle demiryolu travers imalatlarında (%90), zemin stabilizasyon kazıkları ve kirişleri, boru sistemlerinde kullanılır.

Tel Çapları: 3 mm – 9,4 mm



• SINAİ GAZLAR

- Likit Oksijen
- Likit Argon
- Likit Azot
 
• DOLGU VE YOL STABİLİZASYON MALZEMELERİ
- Suni Mıcır
- Tanecik boyutu 0-1-2-3-4-5 numaraya kadar
 
"HER BİR ÜRÜN İÇİN; KALİTE / TEKNİK BİLGİ varsa TEKNİK DESTEK + KULLANIM KILAVUZU + KALİTE ya da ÜRÜN BELGESİ gibi ek bilgiler." KALİTE YÖNETİMİ'nden alınmalıdır.

İÇDAŞ'ın Ürettiği Kaliteler :