“Çanakkale Geçilmez” öyle bir ifadedir ki; içinde vücut bulan kahramanlıkların destanlaştığı, bir milleti yeniden var eden savaşın belki de en vurucu iki kelimesidir.

Abideler içinde bir ruh varsa geleceğe taşınabilir. Aksi halde zamanın ruhu içinde eriyip yok olmaya mahkumdurlar. Türk milletinin asil ruhu kahramanlık abidesi Çanakkale’nin asla geçilemeyeceğini ortaya koymaktadır.

İÇDAŞ, çağımızda süren ekonomik mücadelede Türkiye’nin en büyük özel sektör çelik üreticisi olarak Çanakkale’nin gurur abidesi olarak yükselmektedir.

İÇDAŞ’ın kurulduğu ilk günden beri üreterek ekonomiye yaptığı katkının yanı sıra hedefi daima topluma faydalı hizmetler ve destekler sunmak olmuştur. İÇDAŞ tesislerinde çelik ve enerji üretirken, ruhunda da taşıdığı toplumsal hedeflerle hareket etmektedir. Ortaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim, kültür, sanat, spor alanlarında toplumun yaşam kalitesini ileriye götürmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Ekonomik gücünü toplumsal amaçlar için kullanmaktan onur duyan ve günden güne katlayarak yerine getiren İÇDAŞ, sosyal sorumlulukta da öncülük yapmaktadır. Bu öncülüğü de bir abide misali kuşaktan kuşağa aktararak sürdürecektir.