İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş., Çelikhaneleri, Haddehaneleri, Limanları, Lojistik Firması, Tersaneleri ve Enerji Tesisleri ile firmamız Çanakkale - Biga ve İstanbul Güneşli’de hizmet vermektedir. Üretiminin büyük bir kısmını dış ülkelere ihraç eden İÇDAŞ bu ileri teknoloji ve üstün kalite anlayışı ile Türkiye'nin modern dünyaya entegrasyonunda önemli bir rol üstlenmiştir.

Firmamızın, Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı, şehir merkezinden yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta Marmara Denizi'ne kıyısı olan bir entegre tesisi bulunmaktadır. Tersanesi, yükleme ve boşaltma için 2 iskele ve rıhtımdan oluşan limanı ve Kömür Tesisi mevcuttur. İÇDAŞ, su israfını engellemek için kuru ısı üniteli kapalı devre su soğutma sistemi kurmuştur. Su kimyasal olarak işlem görmektedir. İÇDAŞ, elektrik enerjisiyle üretim yapmasına rağmen üretimin diğer aşamalarında ortaya çıkan toz ve duman filtreleme sistemi kurmuştur.

Aynı zamanda İÇDAŞ, çevre ve insan sağlığının gereği olarak radyoaktif maddelerin üretimde kullanılmaması için ciddi önlemler almaktadır. Bu amaçla; konu ile ilgili tüm personel Türkiye Atom Enerjisi Kurumunca periyodik olarak eğitime tabi tutulmaktadır. Üretimde kullanılan en önemli hammadde olan hurdalar yurtdışından ve yurtiçinden firmamıza girişi esnasında; 6 adet sabit kapı detektörü ve 6 adet portatif detektörle radyasyon tespit cihazlarının taramasından geçirilmektedir.

İşletmeler için çok büyük bir önem arz eden lojistik alanında, İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri, Konya ve Bandırma'da Çelik Merkezleri kurulmuştur. Bu sayede ürünlerimizin ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi sağlanmaktadır.
 
Çelik Merkezlerindeki hizmetlerimiz ile; hem müşterilerimizin ürün talepleri hem de tedarikçilerimizin hammadde teslimatı talepleri en kısa zamanda karşılanmaktadır.

icdas

Çevreci taşımacılık ve demiryolu taşımacılığının gelişimine katkıda bulunmak amaçları ile Kombine taşımacılık (ana güzergâhı Demiryolu, Denizyolu veya İç suyolu olup başlangıç ve/veya bitiş ayağı kısa mesafeli karayolu olan taşıma biçimi) alanındaki yatırımlarımız, 2007 yılında TÜLOMSAŞ firmasına 104 adet vagon imal ettirilmesi ile başlamıştır.

Yatırımlarımız devam etmekte olup mevcut 104 adetlik vagon kapasitemize ilave olarak TCDD'den vagon kiralayarak; yurt içi ve yurt dışı sevkiyatlarımızın önemli bir bölümü demiryolu ile yapılmaktadır. Vagon işletmeciliği konusunda deneyimli ekibimiz, Türkiye'nin demiryolu ağının önemli bir kısmını kullanarak müşteri ve tedarikçi memnuniyeti için çalışmaktadır.

İçdaş çalışanları için Personel Lojmanları tesis edilmiştir. Çalışanlarımız ve aileleri için lojman içerisinde sosyal tesislerimiz de mevcuttur.